Om Os

Hvem er Hundens Tid?

Elizabeth Aagaard – Indehaver af Hundens Tid, Hundeinstruktør, Nose Work instruktør og under uddannelse til Adfærdsrådgiver.

Jeg er 30 år, jeg bor på Amager, sammen med mine 2 skønne katte og min fantastiske blandings-hund på 7,5 år, hvor vores træning og turer bygger på positive oplevelser, tillid og respekt. Hun er gadehund fra rumænien, så jeg har stor forståelse for, når ens hund har brug for ekstra tid, plads og tålmodighed.

Lige siden jeg var lille, har jeg altid haft en stor kærlighed til dyr. Specielt hunde har altid haft en stor plads i mit liv. Der har altid været hunde rundt om mig – både egne, men også venners, kæresters og families. Så jeg har erfaring med alt lige fra lille dværggravhund til store schæfere.

Hvorfor hundeluftning?
Efter jeg fik min egen hund Trille i 2016, mindede det mig på, hvor meget livskvalitet det giver mig, at have hunde omkring mig og komme ud i naturen sammen med dem. Det gav mig lyst til, at bidrage med, at forbedre hundenes velvære og hjælpe med, at give folk lidt mere ro på i hverdagen. Jeg oprettede min virksomhed i august 2016, hvor jeg startede med at lufte et par enkelte hunde. Det tog stille og roligt til, og med flere og flere interesserede begyndte jeg hurtigt at arbejde fuldtid med hundeluftningen.

Jo mere tid jeg tilbragte med hundene, jo større blev min fascination og min lyst til mere viden om dem og deres adfærd. Derfor blev jeg i 2017 oplært Hvalpetræner igennem et privat oplæringsforløb hos en uddannet hundeinstruktør, og i 2020 blev jeg eksamineret Hundeinstruktør gennem Hund og Træning.
Jeg har siden haft mere fokus på at undervise, og jeg er i dag stoppet med at lufte hunde selv, men jeg har i stedet fået nogle skønne hundeluftere ind i mit team! Dem kan du læse mere om, længere nede på siden.

Jeg har prøvet kræfter med både agility, spor, lydighed og Nose Work, og jeg har bestemt fundet en passion indenfor Nose Work sporten! Derfor blev jeg i 2021 eksamineret Nose Work Instruktør gennem Powerdog, både for at dygtiggøre mig med min egen hund, men også for at kunne vise andre hundeejere hvor fantastisk Nose Work er!

Jeg elsker det samarbejde, og den kontakt man opbygger til sin hund gennem træningen, og jeg håber på, at jeg kan hjælpe nye hundeejere til at finde den samme passion!

Relevante Uddannelser og Kurser
Eksamineret Hundeinstruktør v/ Hund & Træning 

Eksamineret Nose Work Instruktør v/ Powerdog 

Kursus: Problemadfærd på træningspladsen – fokus på stress, v/Hund & Træning

Online seminar: Adfærds problemer hos hunde, v/Videncenter for Dyrevelfærd

Webinar: Understanding Dog Aggression, v/Michael Shikashio 

Online Kursus: Advanced Animal Training v/Karolina Westlund

Online kursus: Challenging Behaviour Masterclass v/Karolina Westlund

Igangværende Uddannelser og kurser
Adfærdsrådgiver v/ Hund & Træning Jan. 2023

Online Kursus: Animal Emotions v/Karolina Westlund


Mette Clante – Hundeinstruktør og Hundelufter

Mit navn er Mette Clante. Hele mit liv har jeg været glad for hunde og jeg har haft 5 stykker. 4 små hvide skødehundedamer og nu en stor sort hanhund.

De første 4 hunde blev ikke trænet. De boede bare sammen med mig og resten af familien og de måtte gerne ligge i møblerne og på skødet, de måtte også sove i sengen. Jeg har altid elsket at der hørte mindst en hund til i familien.

For et par år siden overvejede jeg – i forbindelse med at være fyldt 50 – hvordan jeg ønskede at resten af mit arbejdsliv skulle se ud, og tanken om at være ude i naturen og gerne i selskab med hunde blev svaret. Jeg tog uddannelsen som hundetræner hos Københavnersnuden og i august 2019 kastede jeg mig ud i at undervise.

Nu nyder jeg at arbejde med hunde, og jeg oplever at der ligger så meget potentiale i belønningsbaseret hundetræning. Et af højdepunkterne som hundetræner er at opleve at hund og ejer får etableret et godt samarbejde som styrker forholdet mellem dem. Et forhold som er baseret på ros og ikke på frygt.


Trine Dreisig – Hundelufter 

Jeg er 29 år og bosat nord for København i Humlebæk sammen med min kæreste, vores hund Veto (chodský pes)

og vores to katte. 

Jeg har altid været enormt dyreglad, men særligt hundene har jeg haft en speciel forkærlighed for, og især deres adfærd og biologi har jeg stor interesse i. Derfor var det også naturligt for mig at uddanne mig i den retning, hvilket betyder at jeg i dag er under uddannelse til dyrlæge. Dog holder jeg pause fra studiet, da jeg ønsker at tilbringe mere tid i naturen med en masse dejlige hunde, mens muligheden er der. På sigt ønsker jeg også at uddanne mig som hundeinstruktør, og senere meget gerne inden for hundeadfærd, i tillæg til den viden jeg har fået gennem veterinærstudiet. 

Udover dyr og hunde fylder fotografering også en stor del af mit liv, da jeg i mange år har fotograferet både i private og kommercielle sammenhænge. Her har jeg for nyligt valgt at fokusere på det der virkelig har min interesse, nemlig hundene, med opstart af min lille fotovirksomhed, Hundefotografi, som jeg driver sideløbende med hundeluftningen. 

På lufteturene ønsker jeg at give hundene de bedst mulige oplevelser, og jeg går udelukkende ind for belønnings- og evidensbaserede træningsmetoder. Ligesom resten af team Hundens Tid går jeg op i ikke kun at få aktiveret din hund fysisk, men også mentalt, så du får en glad og velafbalanceret hund hjem igen, der har haft en hyggelig tid sammen med mig og de andre skønne hunde. Sofia Giese – Hundelufter

Jeg hedder Sofia Giese Sørensen og er 29 år.  Jeg bor i København, nærmere bestemt på Nørrebro med min kæreste og mine to skønne hunde Lulu (islandsk fårehund / australian shepherd blanding) og Tyson (rottweiler / labrador blanding).

Jeg er uddannet som serviceøkonom og har en professionsbachelor som tekstilformidler. Sidstnævnte uddannelse bruger jeg i forbindelse med mit lille firma Collarfull, hvor jeg håndlaver lækre kvalitetsprodukter til vores skønne firbenede venner. Jeg har længe haft en drøm om, at kunne arbejde fuldtid med hunde, og jeg har en drøm om at uddanne mig som hundeinstruktør (men den må vente lidt endnu).

Jeg træner selv mine egne hunde flere gange om ugen, i almindelig lydighed, rally og nosework (på hyggeplan). Jeg har altid haft hund og da jeg flyttede hjemmefra anskaffede jeg mig en skøn rottweiler, som desværre blev syg og som ikke er her mere, men han er en af årsagerne til at jeg startede Collarfull og hvorfor min passion for hunde, kun er blevet større. Jeg har erfaring indenfor forskellige typer hunde og jeg møder hunden på det niveau den er på. Jeg elsker at være ude i naturen, alle dage af året og går op i at man har en positiv tilgang til hundene og at det skal være sjovt, at være sammen.

Jeg håber, at jeg får lov at tage din skønne hund med på tur. Jeg prøver så vidt det er muligt at hunden bliver positivt udfordret på sin tur (det kan være små søgeøvelser, hoppe op på ting osv) så den kommer glad hjem og kan falde til ro.


Rikke Roed Bang-Jensen – Hundelufter og Hundeinstruktør

Hej mit navn er Rikke! Jeg er 22 år og bor i Sydhavnen med min kæreste og en veninde. Jeg kommer fra Odense på Fyn og dyr, men mest hunde har altid været en del af familien. Da jeg var 12 fik jeg endelig lov til at få en hund af mine forældre! Og i august 2011 fik vi Billy hjem, som er en dansk svensk gårdhund. Det var nu min store interesse at træne ham og den voksede sig større med årene. 

Han lever stadig sit bedste liv i dag, på en gård på Fyn sammen med min mor.

Jeg er vokset op i en familie hvor vi kom meget i naturen og gør det stadig og jeg elsker det.

Jeg er uddannet familie-hundeinstruktør gennem Irene Jarnved og arbejde udelukkende med positive metoder. Både på mine hold og lufteture! Jeg går op i at hunde skal have en positiv hverdag med massere af aktiviteter for både krop og hjerne, med massere af belønning og ros. 

Jeg gør mig altid umage med at læse hundens kropssprog og vil gøre mit bedste for at sørge for at den får lige hvad den har brug for!

Derfor vil jeres hunde være i trygge hænder hos mig når vi er ude på gåture. 


Lynn Friedland – Hundeinstruktør
Et par enkelte ord om mig: 

Jeg eg 29 år, bor på Bryggen i København sammen med min hund Emma. Igennem hende har jeg fået et stort interesse i hundetræning og besluttede mig også derfor at bliv uddannet hundetræner ved Hund & Træning. 

Hvis du skal have lidt mere input: 

Jeg synes det er enormt vigtig at vi skaber rammer for vores hunde som gør det muligt at de trives i vores verden, sammen med os. Jeg går meget op i samarbejde mellem hund og menneske og at vi bygger en god relation og fundament med vores firbenet familiemedlem.   

Sammen med Emma træner jeg meget, vi er gået til Rally, men siden hun er ramt a kroniske smerter, er det desværre ikke blevet en stør del af vores træning. Nu træner vi en masse lydighed og samarbejdsøvelser.  

Hos mig bliver der selvfølgelig arbejdet udelukkende med belønningsbaseret træningsmetoder, som skaber de bedste rammer for at vi få en god relation til vores hund.  Tina Ratchinsky – Adfærdsbehandler

Mit navn er Tina Kjeldsholm Ratchinsky, og jeg er uddannet Dyreadfærdskonsulent og professionel hundetræner hos Center for Dyreterapi 2011.

Jeg har en stor passion for hunde og deres adfærd, og uddannede mig som dyreadfærdskonsulent og hundetræner for at kunne udleve min drøm om at arbejde med dyr, samt at kunne leve af det en dag.

Jeg har boet i udlandet i +20 år med min nu exmand, som var i oliebranchen, og min uddannelse gjorde at jeg kunne arbejde ligemeget om vi befandt os i Gentofte, Oman, Nigeria eller Angola. Jeg tog blot min hundeskole med mig og startede op.

Jeg har således arbejdet med hunde både i form af hundeluftning, holdtræning, enetimer og adfærdsbehandlinger i mange år.

Jeg har sørget for at opdatere og videreuddanne mig selv løbende indenfor branchen, med div. kurser og seminarer såsom Clicker Expo (DK og UK), BAT træner, og Problemløsning hos hunde v. Anders Hallgren, samt en række andre kurser.

Jeg er nu permanent tilbage i Danmark, og har efter en del år bag et skrivebord besluttet at jeg igen skal ud i naturen og nyde vores firbenede venner og deres skønne ejere.

Jeg håber at jeg kan få lov til at gå med/træne din hund, så vi sammen kan skabe de bedste rammer for vores alle sammens bedste ven.


Jesper Klarskov – Nose work-instruktør

Jeg er 39 år og bor på Amager med min kæreste og min labrador, Muffin. Da jeg fik Muffin, som er min første hund, i 2019 var det egentlig ikke planen jeg skulle træne noget særligt med hende, vi skulle mest bare hygge og gå ture, mens min kæreste tog sig af alt hvad der hed træning.

I løbet af de første måneder efter at vi havde fået hende, opdagede jeg dog nose work, og pludselig ændrede alt sig, og vi begyndte at gå til træning flere gange om ugen og snart også at gå til konkurrencer. Jeg kunne med det samme mærke hvor meget nose work som træningsform gjorde for Muffin. Det styrkede hendes selvtillid og problemløsning, og så gav træningen noget helt fantastisk til vores relation.

I 2023 fuldførte jeg så Nose work-instruktøruddannelsen hos PowerDog, og sideløbende har jeg taget grundinstruktøruddanelsen hos Dansk Kennel Klub. Nu glæder jeg mig så til at kunne udbyde Nose work-hold, for at udbrede denne vidunderlige hundesport til endnu flere hunde og deres mennesker. Vi træner udelukkende med positive metoder. Fokus er på at få selvstændige hunde, der kan udrede dufte og kan bevæge sig rundt i miljøet, og førere der kan gå ind og støtte hunden når der er behov for det.