Om Os

Hvem er Hundens Tid?

Elizabeth Aagaard – Indehaver af Hundens Tid, Hundeinstruktør, Nose Work instruktør og under uddannelse til Adfærdsrådgiver.

Jeg er 30 år, jeg bor på Amager, sammen med mine 2 skønne katte og min fantastiske blandings-hund på 8 år, hvor vores træning og turer bygger på positive oplevelser, tillid og respekt. Hun er gadehund fra rumænien, så jeg har stor forståelse for, når ens hund har brug for ekstra tid, plads og tålmodighed.

Lige siden jeg var lille, har jeg altid haft en stor kærlighed til dyr. Specielt hunde har altid haft en stor plads i mit liv. Der har altid været hunde rundt om mig – både egne, men også venners, kæresters og families. Så jeg har erfaring med alt lige fra lille dværggravhund til store schæfere.

Hvorfor hundeluftning?
Efter jeg fik min egen hund Trille i 2016, mindede det mig på, hvor meget livskvalitet det giver mig, at have hunde omkring mig og komme ud i naturen sammen med dem. Det gav mig lyst til, at bidrage med, at forbedre hundenes velvære og hjælpe med, at give folk lidt mere ro på i hverdagen. Jeg oprettede min virksomhed i august 2016, hvor jeg startede med at lufte et par enkelte hunde. Det tog stille og roligt til, og med flere og flere interesserede begyndte jeg hurtigt at arbejde fuldtid med hundeluftningen.

Jo mere tid jeg tilbragte med hundene, jo større blev min fascination og min lyst til mere viden om dem og deres adfærd. Derfor blev jeg i 2017 oplært Hvalpetræner igennem et privat oplæringsforløb hos en uddannet hundeinstruktør, og i 2020 blev jeg eksamineret Hundeinstruktør gennem Hund og Træning.
Jeg har siden haft mere fokus på at undervise, og jeg er i dag stoppet med at lufte hunde selv, men jeg har i stedet fået nogle skønne hundeluftere ind i mit team! Dem kan du læse mere om, længere nede på siden.

Jeg har prøvet kræfter med både agility, spor, lydighed og Nose Work, og jeg har bestemt fundet en passion indenfor Nose Work sporten! Derfor blev jeg i 2021 eksamineret Nose Work Instruktør gennem Powerdog, både for at dygtiggøre mig med min egen hund, men også for at kunne vise andre hundeejere hvor fantastisk Nose Work er!

Jeg elsker det samarbejde, og den kontakt man opbygger til sin hund gennem træningen, og jeg håber på, at jeg kan hjælpe nye hundeejere til at finde den samme passion!

Relevante Uddannelser og Kurser
Eksamineret Hundeinstruktør v/ Hund & Træning 

Eksamineret Nose Work Instruktør v/ Powerdog 

Kursus: Problemadfærd på træningspladsen – fokus på stress, v/Hund & Træning

Online seminar: Adfærds problemer hos hunde, v/Videncenter for Dyrevelfærd

Webinar: Understanding Dog Aggression, v/Michael Shikashio 

Online Kursus: Advanced Animal Training v/Karolina Westlund

Online kursus: Challenging Behaviour Masterclass v/Karolina Westlund

Online Kursus: Animal Emotions v/Karolina Westlund

Igangværende Uddannelser og kurser
Adfærdsrådgiver v/ Hund & Træning Jan. 2023


Mette Clante – Hundelufter (pt. sygemeldt)

Mit navn er Mette Clante. Hele mit liv har jeg været glad for hunde og jeg har haft 5 stykker. 4 små hvide skødehundedamer og nu en stor sort hanhund.

De første 4 hunde blev ikke trænet. De boede bare sammen med mig og resten af familien og de måtte gerne ligge i møblerne og på skødet, de måtte også sove i sengen. Jeg har altid elsket at der hørte mindst en hund til i familien.

For et par år siden overvejede jeg – i forbindelse med at være fyldt 50 – hvordan jeg ønskede at resten af mit arbejdsliv skulle se ud, og tanken om at være ude i naturen og gerne i selskab med hunde blev svaret. Jeg tog uddannelsen som hundetræner hos Københavnersnuden og i august 2019 kastede jeg mig ud i at undervise.

Nu nyder jeg at arbejde med hunde, og jeg oplever at der ligger så meget potentiale i belønningsbaseret hundetræning. Et af højdepunkterne som hundetræner er at opleve at hund og ejer får etableret et godt samarbejde som styrker forholdet mellem dem. Et forhold som er baseret på ros og ikke på frygt.


Lynn Friedland – Hundeinstruktør
Et par enkelte ord om mig: 

Jeg eg 29 år, bor på Bryggen i København sammen med min hund Emma. Igennem hende har jeg fået et stort interesse i hundetræning og besluttede mig også derfor at bliv uddannet hundetræner ved Hund & Træning. 

Hvis du skal have lidt mere input: 

Jeg synes det er enormt vigtig at vi skaber rammer for vores hunde som gør det muligt at de trives i vores verden, sammen med os. Jeg går meget op i samarbejde mellem hund og menneske og at vi bygger en god relation og fundament med vores firbenet familiemedlem.   

Sammen med Emma træner jeg meget, vi er gået til Rally, men siden hun er ramt a kroniske smerter, er det desværre ikke blevet en stør del af vores træning. Nu træner vi en masse lydighed og samarbejdsøvelser.  

Hos mig bliver der selvfølgelig arbejdet udelukkende med belønningsbaseret træningsmetoder, som skaber de bedste rammer for at vi få en god relation til vores hund.  


Jesper Klarskov – Nose work-instruktør

Jeg er 39 år og bor på Amager med min kæreste og min labrador, Muffin. Da jeg fik Muffin, som er min første hund, i 2019 var det egentlig ikke planen jeg skulle træne noget særligt med hende, vi skulle mest bare hygge og gå ture, mens min kæreste tog sig af alt hvad der hed træning.

I løbet af de første måneder efter at vi havde fået hende, opdagede jeg dog nose work, og pludselig ændrede alt sig, og vi begyndte at gå til træning flere gange om ugen og snart også at gå til konkurrencer. Jeg kunne med det samme mærke hvor meget nose work som træningsform gjorde for Muffin. Det styrkede hendes selvtillid og problemløsning, og så gav træningen noget helt fantastisk til vores relation.

I 2023 fuldførte jeg så Nose work-instruktøruddannelsen hos PowerDog, og sideløbende har jeg taget grundinstruktøruddanelsen hos Dansk Kennel Klub. Nu glæder jeg mig så til at kunne udbyde Nose work-hold, for at udbrede denne vidunderlige hundesport til endnu flere hunde og deres mennesker. Vi træner udelukkende med positive metoder. Fokus er på at få selvstændige hunde, der kan udrede dufte og kan bevæge sig rundt i miljøet, og førere der kan gå ind og støtte hunden når der er behov for det.


Helga Lützen – Hundelufter

Mit navn er Helga Lützen, jeg er 27 år og jeg er en passioneret hundepasser, lufter og træner med over tre års professionel erfaring.
Jeg er i øjeblikket i gang med min hundetræner uddannelse hos Københavnersnuden, som jeg afslutter til november i år (2024). 
Jeg har tidligere haft min egen hundebørnehave, som gav mig en øget interesse for at lære endnu mere om hundes adfærd, kropssprog og psykologi. 
Mit mål er at skabe et rum, hvor hunde trives og vokser, og jeg går meget op i at selv de mest usikre hunde, finder tryghed hos mig. 
Jeg er ikke bare en hundepasser; jeg er en hunde-entusiast fra Island og Færøerne, som er vokset op med Bearded Collies, Dværgschnauzere og har nu min elskede 13-årige Staffordshire Bull Terrier, Hugo.
Med en teenage fortid med faste ture for naboernes hunde og en livslang interesse for dyreadfærd, har jeg dedikeret mig til at forstå og hjælpe vores pelsede venner.
Min filosofi er enkel: glade hunde er trænede hunde.
Jeg bruger belønningsbaseret træning og empowerment, fordi jeg tror på, at det er nøglen til et lykkeligt og selvsikkert hundeliv.

Det har altid været min store drøm at arbejde med dyr og især at kunne hjælpe hunde med diverse adfærdsproblemer. Derfor har jeg planer om at tage adfærdsrådgiver uddannelsen når jeg har fået nogle års erfaring som hundetræner, ved siden af hundebørnehaven.