Om Os

Hvem er Hundens Tid?

Elizabeth Aagaard – Indehaver af Hundens Tid, Hundeinstruktør.

Jeg er 29 år, jeg bor på Amager, sammen med mine 2 skønne katte og min fantastiske blandings-hund på 6 år, hvor vores træning og turer bygger på positive oplevelser, tillid og respekt. Hun er gadehund fra rumænien, så jeg har stor forståelse for, når ens hund har brug for ekstra tid, plads og tålmodighed.

Lige siden jeg var lille, har jeg altid haft en stor kærlighed til dyr. Specielt hunde har altid haft en stor plads i mit liv. Der har altid været hunde rundt om mig – både egne, men også venners, kæresters og families. Så jeg har erfaring med alt lige fra lille dværggravhund til store schæfere.

Hvorfor hundeluftning?
Efter jeg fik min egen hund Trille i 2016, mindede det mig på, hvor meget livskvalitet det giver mig, at have hunde omkring mig og komme ud i naturen sammen med dem. Det gav mig lyst til, at bidrage med, at forbedre hundenes velvære og hjælpe med, at give folk lidt mere ro på i hverdagen. Jeg oprettede min virksomhed i august 2016, hvor jeg startede med at lufte et par enkelte hunde. Det tog stille og roligt til, og med flere og flere interesserede begyndte jeg hurtigt at arbejde fuldtid med hundeluftningen.

Jo mere tid jeg tilbragte med hundene, jo større blev min fascination og min lyst til mere viden om dem og deres adfærd. Derfor blev jeg i 2017 oplært Hvalpetræner igennem et privat oplæringsforløb hos en uddannet hundeinstruktør, og i 2020 blev jeg eksamineret Hundeinstruktør gennem Hund og Træning.
Jeg er siden haft mere fokus på at undervise, og er i dag stoppet med at lufte hunde selv, men jeg har i stedet fået nogle skønne hundeluftere ind i mit team! Dem kan du læse mere om, længere nede på siden.

Jeg har prøvet kræfter med både agility, spor, lydighed og Nose Work, og har bestemt fundet en passion indenfor Nose Work sporten! Derfor blev jeg i 2021 eksamineret Nose Work Instruktør gennem Powerdog, både for at dygtiggøre mig med min egen hund, men også for at kunne vise andre hundeejere hvor fantastisk Nose Work er!

Jeg elsker det samarbejde, og den kontakt man opbygger til sin hund gennem træningen, og jeg håber på, at jeg kan hjælpe nye hundeejere til at finde den samme passion!

Relevante Uddannelser og Kurser
Eksamineret Hundeinstruktør v/ Hund & Træning 

Eksamineret Nose Work Instruktør v/ Powerdog 

Kursus: Problemadfærd på træningspladsen – fokus på stress, v/Hund & Træning

Foredrag: Hundens Ernæring, v/ HundefoderNørden

Online seminar: Adfærds problemer hos hunde, v/Videncenter for Dyrevelfærd

Webinar: Understanding Dog Aggression, v/Michael Shikashio 

Online Kursus: Advanced Animal Training v/Karolina Westlund

Online kursus: Challenging Behaviour Masterclass v/Karolina Westlund

Kommende Uddannelser
Adfærdsrådgiver v/ Hund & Træning Jan. 2023


Mette Clante – Hundeinstruktør og Hundelufter

Mit navn er Mette Clante. Hele mit liv har jeg været glad for hunde og jeg har haft 5 stykker. 4 små hvide skødehundedamer og nu en stor sort hanhund.

De første 4 hunde blev ikke trænet. De boede bare sammen med mig og resten af familien og de måtte gerne ligge i møblerne og på skødet, de måtte også sove i sengen. Jeg har altid elsket at der hørte mindst en hund til i familien.

For et par år siden overvejede jeg – i forbindelse med at være fyldt 50 – hvordan jeg ønskede at resten af mit arbejdsliv skulle se ud, og tanken om at være ude i naturen og gerne i selskab med hunde blev svaret. Jeg tog uddannelsen som hundetræner hos Københavnersnuden og i august 2019 kastede jeg mig ud i at undervise.

Nu nyder jeg at arbejde med hunde, og jeg oplever at der ligger så meget potentiale i belønningsbaseret hundetræning. Et af højdepunkterne som hundetræner er at opleve at hund og ejer får etableret et godt samarbejde som styrker forholdet mellem dem. Et forhold som er baseret på ros og ikke på frygt.


Kristine Cristell Johansen – Hundelufter

Jeg hedder Kristine Cristell Johansen.

Jeg er 30 år gammel og bor med min dalmatiner hund Sif i en lejlighed i København K.
Jeg er oprindelig uddannet indenfor økonomi og salg, men valgte for 2,5 år siden at blive selvstændig, samtidig med at jeg fik min hund Sif. Nu er virksomheden blevet solgt og i den forbindelse har jeg sagt ja til et nyt spændende hundelufter eventyr i samarbejde med Elizabeth og Hundens Tid.

Hunde har altid betydet utroligt meget i mit liv. Jeg er opvokset med islandske fårehunde men som 20 årig fik  jeg egen første dalmatiner hund.

Selvom jeg, ligesom Elizabeth, starter ud som hundelufter uden at være uddannet instruktør, er det ikke første gang jeg har arbejdet med hunde. Da jeg tog min bachelor havde jeg i 1,5 år en lille selvstændig virksomhed ved siden af studierne, hvor jeg lavede laserbehandling af både heste og hunde. Det var ofte stressede og smertefulde situationer hvor ro, tålmodighed og forståelse var en absolut nødvendighed. Den erfaring og mine mange år med mine egne hunde tager jeg med ind i jobbet.

Jeg er en hundelufter der dyrker positiv motivation, ros og hygge og jeg gør mig altid umage. 

Derfor vil hundene hos mig altid være første prioritet når de er med og det fokus kan mærkes for både hunde og ejere.  Sofia Giese – Hundelufter

Jeg hedder Sofia Giese Sørensen og er 29 år.  Jeg bor i København, nærmere bestemt på Nørrebro med min kæreste og mine to skønne hunde Lulu (islandsk fårehund / australian shepherd blanding) og Tyson (rottweiler / labrador blanding).

Jeg er uddannet som serviceøkonom og har en professionsbachelor som tekstilformidler. Sidstnævnte uddannelse bruger jeg i forbindelse med mit lille firma Collarfull, hvor jeg håndlaver lækre kvalitetsprodukter til vores skønne firbenede venner. Jeg har længe haft en drøm om, at kunne arbejde fuldtid med hunde, og jeg har en drøm om at uddanne mig som hundeinstruktør (men den må vente lidt endnu).

Jeg træner selv mine egne hunde flere gange om ugen, i almindelig lydighed, rally og nosework (på hyggeplan). Jeg har altid haft hund og da jeg flyttede hjemmefra anskaffede jeg mig en skøn rottweiler, som desværre blev syg og som ikke er her mere, men han er en af årsagerne til at jeg startede Collarfull og hvorfor min passion for hunde, kun er blevet større. Jeg har erfaring indenfor forskellige typer hunde og jeg møder hunden på det niveau den er på. Jeg elsker at være ude i naturen, alle dage af året og går op i at man har en positiv tilgang til hundene og at det skal være sjovt, at være sammen.

Jeg håber, at jeg får lov at tage din skønne hund med på tur. Jeg prøver så vidt det er muligt at hunden bliver positivt udfordret på sin tur (det kan være små søgeøvelser, hoppe op på ting osv) så den kommer glad hjem og kan falde til ro.


Rikke Roed Bang-Jensen – Hundelufter og Hundeinstruktør

Hej mit navn er Rikke! Jeg er 22 år og bor i Sydhavnen med min kæreste og en veninde. Jeg kommer fra Odense på Fyn og dyr, men mest hunde har altid været en del af familien. Da jeg var 12 fik jeg endelig lov til at få en hund af mine forældre! Og i august 2011 fik vi Billy hjem, som er en dansk svensk gårdhund. Det var nu min store interesse at træne ham og den voksede sig større med årene. 

Han lever stadig sit bedste liv i dag, på en gård på Fyn sammen med min mor.

Jeg er vokset op i en familie hvor vi kom meget i naturen og gør det stadig og jeg elsker det.

Jeg er uddannet familie-hundeinstruktør gennem Irene Jarnved og arbejde udelukkende med positive metoder. Både på mine hold og lufteture! Jeg går op i at hunde skal have en positiv hverdag med massere af aktiviteter for både krop og hjerne, med massere af belønning og ros. 

Jeg gør mig altid umage med at læse hundens kropssprog og vil gøre mit bedste for at sørge for at den får lige hvad den har brug for!

Derfor vil jeres hunde være i trygge hænder hos mig når vi er ude på gåture. 


Laura Hjarup Smidt-Nielsen – Hundeinstruktør

Mit navn er Laura Hjarup Smidt-Nielsen og tæller 29 år. Jeg bor med min mand, datter på 1 år og vores nye labrador hundehvalp Nana. Jeg har altid elsket dyr og specielt hunde. Glæden, samarbejdet og den sjælefred man får med en hund ved sin side.
I min familie har vi altid haft hund, så det har altid været en automatisk forlængelse af mig selv. 

Min sidste hund gav mig en helt utrolig forståelse og tålmodighed når det gælder frygtsomhed, angst og kroniske smerter. Hun var en meget plaget hund, men trods hendes skavanker fik hun et fantastisk hundeliv og vi dannede et bånd som jeg aldrig har oplevet før.

Min passion ligger helt klart i at hjælpe, især hunden til at ejeren forstår den bedre. Alle hunde kan være en mundfuld, men med den rette forståelse og håndtering kan de blive den bedste ven i hele verden. 

Jeg elsker selv frisk luft, natur og jord under neglene, så det ligger naturligt for mig at gå lange ture, løbe og træne, især med hunden.

Jeg har taget instruktøruddannelsen hos Hund og Træning i 2016 og jeg har lige siden arbejdet som hundetræner hos KøbenhavnerSnuden i København.

I 2019 blev jeg selvstændig hundelufter og det var noget af en upgrade for min hverdag. De daglige gåture med frisk luft, go energi, ros og godbidder giver et helt specielt bånd til hundene, som jeg slet ikke kan undvære.

Jeg bestræber mig på hele tiden at være med på den nyeste viden, videreuddanne mig og altid have et åbent sind.Tina Ratchinsky – Adfærdsbehandler og Hundeinstruktør

Mit navn er Tina Kjeldsholm Ratchinsky, og jeg er uddannet Dyreadfærdskonsulent og professionel hundetræner hos Center for Dyreterapi 2011.

Jeg har en stor passion for hunde og deres adfærd, og uddannede mig som dyreadfærdskonsulent og hundetræner for at kunne udleve min drøm om at arbejde med dyr, samt at kunne leve af det en dag.

Jeg har boet i udlandet i +20 år med min nu exmand, som var i oliebranchen, og min uddannelse gjorde at jeg kunne arbejde ligemeget om vi befandt os i Gentofte, Oman, Nigeria eller Angola. Jeg tog blot min hundeskole med mig og startede op.

Jeg har således arbejdet med hunde både i form af hundeluftning, holdtræning, enetimer og adfærdsbehandlinger i mange år.

Jeg har sørget for at opdatere og videreuddanne mig selv løbende indenfor branchen, med div. kurser og seminarer såsom Clicker Expo (DK og UK), BAT træner, og Problemløsning hos hunde v. Anders Hallgren, samt en række andre kurser.

Jeg er nu permanent tilbage i Danmark, og har efter en del år bag et skrivebord besluttet at jeg igen skal ud i naturen og nyde vores firbenede venner og deres skønne ejere.

Jeg håber at jeg kan få lov til at gå med/træne din hund, så vi sammen kan skabe de bedste rammer for vores alle sammens bedste ven.


Trine Dreisig – Hundelufter 

Jeg er 29 år og bosat nord for København i Humlebæk sammen med min kæreste, vores hund Veto (chodský pes) og vores to katte. 

Jeg har altid været enormt dyreglad, men særligt hundene har jeg haft en speciel forkærlighed for, og især deres adfærd og biologi har jeg stor interesse i. Derfor var det også naturligt for mig at uddanne mig i den retning, hvilket betyder at jeg i dag er under uddannelse til dyrlæge. Dog holder jeg pause fra studiet, da jeg ønsker at tilbringe mere tid i naturen med en masse dejlige hunde, mens muligheden er der. På sigt ønsker jeg også at uddanne mig som hundeinstruktør, og senere meget gerne inden for hundeadfærd, i tillæg til den viden jeg har fået gennem veterinærstudiet. 

Udover dyr og hunde fylder fotografering også en stor del af mit liv, da jeg i mange år har fotograferet både i private og kommercielle sammenhænge. Her har jeg for nyligt valgt at fokusere på det der virkelig har min interesse, nemlig hundene, med opstart af min lille fotovirksomhed, Hundefotografi, som jeg driver sideløbende med hundeluftningen. 

På lufteturene ønsker jeg at give hundene de bedst mulige oplevelser, og jeg går udelukkende ind for belønnings- og evidensbaserede træningsmetoder. Ligesom resten af team Hundens Tid går jeg op i ikke kun at få aktiveret din hund fysisk, men også mentalt, så du får en glad og velafbalanceret hund hjem igen, der har haft en hyggelig tid sammen med mig og de andre skønne hunde.